2012-07-27 14:23:36• hírek • Szatmár.ro

A lelkiség szép megvalósítása

Az innsbrucki egyházmegye küldöttségével, és egy rendtársa kíséretében érkezett szatmárnémetibe július 21-én szombaton, Sr. Dr. Maria Gerlinde Kätzler, a Zams-i központtal rendelkező, Páli Szent Vincéről nevezett Irgalmas Nővérek általános főnöknője.

Százhetven évvel ezelőtt, Xaveria Strasser nővér épp Zams-ból kapott megbízatást, hogy a bécsi közösséget megalapítsák, majd a Hám János meghívására Bécsből Szatmárnémetibe érkezett irgalmas nővérek elöljárója is ő volt. Később, a szatmári nővérek a központtól elszakadva külön társulatot hoztak létre Szatmáron, de máig imáikban hordozzák távoli testvéreiket. Felemelő volt tehát az a találkozás, melyre hétfőn került sor: az innsbrucki egyházmegye küldöttségének, az egyházmegyét megismerni hivatott körútja részeként, Sr. Dr. Maria Gerlinde Kätzler is ellátogatott a Szatmári Irgalmas Nővérek által működtetett Boldog Scheffler János Központba.

A rehabilitációs és fejlesztő központ megtekintése és megismerése után rövid beszélgetést folytatott Szabó M. Rita tartományi főnöknővel, a központ vezetőjével. Ebben kifejezte gratulációját a szatmári nővérek tevékenységéért és eredményeiért. Meglátásában, a Boldog Scheffler János Központ a rend lelkiségének szép megélése, a keresztény tanítás gyakorlatba ültetésének példája. Elmondta, hogy rendházuk irányítása alatt három, a szatmárihoz hasonló rehabilitációs központ működik Ausztriában - ezekben gyerekektől idősekig foglalkoznak a rászorulókkal.

Van olyan intézményük is, ahol bentlakásos rendszerben, életük végéig kísérik a mozgásszervi, vagy értelmi fogyatékos pácienseiket. A Boldog Scheffler János Központot így szakértőként tudta szemlélni, és elismerni. A találkozásuk végén Sr. Dr. Maria Gerlinde Kätzler meghívást intézett Szabó M. Rita tartományi főnöknőhöz, hogy jobban megismerkedhessenek távoli társaik tevékenységeivel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: